Politica la romani

Site de informatie si analiza politica

Archive for octombrie 2008

Cotidianul: Liberalii încearcă să-l convingă pe Sorin Oprescu să treacă la PNL

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

PNL şi Sorin Oprescu discută de câteva luni despre transferul primarului Capitalei la echipa liberală. Oprescu refuză, deocamdată, să facă pasul decisiv. Semne ale unei apropieri există însă.

Premierul Tăriceanu şi primarul Oprescu s-au întâlnit adesea în ultima perioadă, ultima întrevedere având loc chiar miercuri seară, la Primăria Capitalei.

Oficial, cei doi au discutat despre transportul în Capitală şi în Ilfov, respectiv despre transferul unor spitale din Bucureşti în administrarea primăriei.

Neoficial, s-a discutat şi despre înscrierea lui Oprescu în PNL, respectiv despre o eventuală candidatură a acestuia la Preşedinţia României, anul viitor.

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , | Leave a Comment »

EvZ: Negocierile dintre Guvern şi sindicate au eşuat

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Profesorii vor intra în grevă în luna noiembrie deoarece negocierile dintre liderii sindicali şi reprezentanţii Guvernului, încheiate în urmă cu câteva minute, au eşuat, anunţă RTV.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, a spus că legea votată de Parlament privind majorările salariale nu poate fi negociată şi că apelul preşedintelui Traian Băsescu nu îi va împiedica să declanşeze greva.

Astfel, protestele din învăţământ încep de luni, 3 noiembrie, cu o grevă de avertisment a sindicaliştilor de la Spiru Haret.

citeste articolul

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , , , , | Leave a Comment »

EvZ: Românii pot da un vot de protest candidaţilor

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Asociaţia Pro Democraţia (APD) aduce în atenţia opiniei publice faptul că, prin Legea 35/2008, a fost introdus “votul alb” cunoscut ca şi „vot de protest”, care le permite cetăţenilor să îşi exprime nemulţumirea faţă de candidaţii propuşi în colegiul lor.

citeste articolul

Posted in PARTIDE POLITICE | Etichetat: , , , , | Leave a Comment »

Ziua: Model de Cod etic electoral

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Reprezentantii UDMR Covasna au elaborat un cod etic electoral prin care semnatarii se vor angaja ca in campanie nu vor face atacuri la persoana, ci vor informa electoratul despre programele lor, informeaza Mediafax.

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , , | Leave a Comment »

Ziua: IPP – Guvernul limiteaza dreptul de vot

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut ieri Guvernului sa ia masuri urgente pentru a permite tuturor romanilor sa voteze, deoarece Institutul considera „Guvernul si partidul de guvernamant responsabile pentru ne-asigurarea conditiilor optime de participare la vot si exprimare a optiunii libere a cetatenilor Romaniei”.

Principalele doua probleme pe care Guvernul trebuie sa le rezolve sunt limitarea dreptului fundamental de vot pentru romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu la data alegerilor si ignorarea romanilor care isi anuleaza cu buna-stiinta votul in semn de protest fata de calitatea tuturor candidatilor propusi, se arata intr-un comunicat al Institutului.

In primul caz, „Guvernul trebuie sa isi asume public incapacitatea de a organiza un sistem de vot prin corespondenta” pentru turisti, studenti din alte orase sau pentru cetatenii cu domiciul in afara tarii, pentru ca „romanii trebuie sa stie cine raspunde pentru faptul ca li se interzice dreptul la vot, nefiind in localitatea de domiciliu in ziua votarii”.

citeste articolul

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , , , | Leave a Comment »

Ziua: Preda il pune la punct pe Nastase

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a anuntat ieri ca luni se va prezenta la procesul de calomnie intentat de Adrian Nastase, cu un dosar care cantareste doua kilograme, despre care sustine ca i-ar confirma afirmatiile potrivit carora acesta ar fi cel mai corupt politician din Romania.

citeste articolul

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , , , , , , | Leave a Comment »

Ziua: Traian Basescu ataca la Curtea Constitutionala legea care interzice organizarea referendumului odata cu alegerile

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Presedintele Traian Basescu a atacat vineri la Curtea Constitutionala actul normativ ce modifica Legea referendumului, care stipuleaza ca alegerile nu pot avea loc la aceeasi data cu referendumul, argumentul fiind ca Parlamentul a ignorat o decizie a Curtii din 2007 care spune ca aceasta restrictie e neconstitutionala.

citeste articolul

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , , , | Leave a Comment »

Trilema lui Traian Basescu

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Atunci cand ai primul contact cu un om sau, in general, vrei sa afli cam ce fel de om este cineva, afli foarte multe uitandu-te la el cu atentie, la doua lucruri: expresia mainilor si cea a ochilor. Inca mai cred ca Traian Basescu este in mai mare masura decat alti politicieni romani un om de buna credinta.

Daca ma insel, cand voi ajunge la aceasta concluzie il voi blagoslovi fara nici o retinere, cum imi este portul. Voi porni de la aceasta convingere in analiza de mai jos, la care m-am gandit foarte mult si pentru care am asteptat mult timp inainte sa o scriu.

citeste articolul pe Blogul lui Budescu

Posted in ANALIZE SUBIECTIVE | Etichetat: , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

Gandul: Verdictele CNSAS nu îi incomodează pe candidaţi în campania electorală

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Colaborarea cu Secu­ritatea a reprezentat, în societatea româ­nească, o piatră de încercare pentru mulţi politicieni. Verdictele de „poliţie politică” date de CNSAS i-au indignat pe majoritatea, care, fie au ţinut să se justifice, fie au acţionat în instanţă instituţia. Cei mai curajoşi îşi continuă cariera politică, fiind convinşi că n-au făcut niciun rău.

citeste articolul

Posted in NEWS | Etichetat: , , | Leave a Comment »

Gandul: Candidatul care îşi face reclamă cu nămol de Techirghiol

Posted by budesh pe octombrie 31, 2008

Un candidat la deputăţie apare pe pliante ce fac reclamă Sanatoriului Balnear Techirghiol. Liberalul Septimiu Bourceanu candidează pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din municipiul Constanţa şi este manager al aşezământului medical.

“Stă şi în puterea noastră să facem în aşa fel încât să vă simţiţi mai bine, mai sănătoşi şi cu poftă de viaţă”, promite liberalul, care le are drept contracandidate în colegiu pe mult mai cunoscutele Paloma Petrescu (PDL, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei) şi Manuela Mitrea (deputat PSD, soţia lui Miron Mitrea).

citeste articolul

Posted in NEWS | Etichetat: , , , , , , , , | Leave a Comment »