Politica la romani

Site de informatie si analiza politica

EvZ: Băsescu se întâlneşte cu Isărescu

Posted by budesh pe octombrie 17, 2008

La iniţiativa şeful statului, Traian Băsescu îi prezintă astăzi, la sediul BNR, guvernatorului Mugur Isărescu, concluziile Consiliului European, a cărui temă principală a fost criza economică mondială, anunta Evenimentul Zilei. Citeste articolul din acest cotidian.

In viziunea noastra, cei doi oameni de varf din statul roman au venit de la Consiliul European cu o viziune foarte clara asupra a ceea ce se intampla pe plan mondial si european. Imediat, Tariceanu convoaca o intalnire cu partidele parlamentare, pentru a discuta salarizarea bugetarilor, iar Basescu se intalneste cu Isarescu.

Citeste si articolul din Cotidianul

Isarescu, seful BNR si premierul din umbra

Asa cum am mai spus, dupa parerea noastra adevaratul premier al Romaniei, in toti acesti 18 ani, a fost, intr-un fel, Mugur Isarescu de la Banca Nationala a Romaniei. Intr-o anumita perioada de timp extrem de benefica pentru tara, status quo-ul politic de moment i-a permis acestui om sa ajunga prim-ministru.

A fost exact perioada in care s-a construit actuala noastra prosperitate relativa. Isarescu a pus la punct niste mecanisme de functionare a economiei si a dus la bun sfarsit motoarele de edificare a eliminarii arieratelor din economie. Acestea grevau sistemul economic romanesc, la finalul guvernarii lui Nicolae Vacaroiu.

Dupa ce in 1997 era sa dam faliment cu tara, din cauza fantanilor otravite de Cabinetul Vacaroiu, in perioada imediat urmatoare, cu un ministru de Finante competent, Daniel Daianu, simultan si in relatii foarte bune cu Mugur Isarescu, cu care a colaborat intens, s-a pus la punct realizarea reglajelor actuale ale economiei romanesti moderne.

A urmat mandatul lui Remes, in care deja Isarescu era la Palatul Victoria, deci Decebal si Traian au fost conditionati sa lucreze amandoi impreuna si ambii pentru tara. Pentru ca apoi sa vina Adrian Nastase si sa spuna ca este meritul lui pentru avansul economic si sa duca Romania spre doi-trei ani, pana in finalul lui 2004, de maxima coruptie institutionalizata.

Si atunci, tot Mugur Isarescu a tinut echilibru, ca si in acesti ani de rapt generalizat ai Cabinetului Tariceanu. Rapt care, din cand in cand, se vede, cand se ridica asa, cate un colt al covorului. Cum s-a intamplat cu scandalurile scoase la iveala, de-a lungul acestor ani, de catre Traian Basescu.

Asteptam mai mult de la aceste doua intalniri de astazi decat de la orice sedinta de guvern: cea dintre un Tariceanu inspaimantat de prapastia pe marginea careia a adus Romania, asa cum ni se pare a fi acum, si partidele parlamentare, precum si cea dintre Basescu si Isarescu.

Un răspuns to “EvZ: Băsescu se întâlneşte cu Isărescu”

  1. […] acelea pe care tocmai le-am insirat noi aici. Citeste si EvZ: Băsescu se întâlneşte cu Isărescu, pe blogul meu […]

Lasă un comentariu